Chartersegling

Företagssegling:

FöretagsseglingBjud kunder, ledningsgrupp eller säljteam på en härlig seglats där samtliga deltagarna ges möjlighet att prova på att stå vid rodret på en 41 fots segelbåt, navigera, sätta och trimma segel. Allt under ledning av en erfaren skeppare. Det är roligt och mycket effektivt att fördela de olika uppgifterna ombord. Helt enkelt ett perfekt sätt att sammansvetsa ett starkt och framgångsrikt team. Rekommenderas!
Sälvklart bestämmer ni själva hur mycket ni vill engagera er i själva seglingen. Kanske föredrar ni att bara följa med som "passagerare" och fokusera på själva mötet med kund eller personal och låter skepparen ta hand om själva seglingen. Vi försöker alltid anpassa oss efter era önskemål för så att er tid ombord skall bli både spännande och framgångsrik.

Privatsegling:

Samla ihop några vänner för en härlig segeltur med utgångspunkt i Gottskär och Kungsbackafjorden.
Segla och njut av att tyst glida fram med endast vind och segel som drivkraft. En underbar känsla!
Ställ dig vid rodret och känn kraften när en 41-fots segelbåt sätter av. En vidunderlig känsla! Något som måste upplevas. Inga förkunskaper krävs. Nödvändiga instruktioner och hjälp fås fortlöpande av vår erfarna skeppare under hela seglatsen.

Familjesegling:

DSC00042En eller flera familjer får här möjlighet att prova på segling under trygga och trivsamma förhållande i de lugna vatten som Kungsbackafjorden erbjuder. Något som är mycket viktigt speciellt om man är nybörjare och lite ovan vid segling och vatten. Inga förkunskaper krävs utan alla får delta i seglingen efter sin egen förmåga och intresse. Er skeppare ger handfast vägledning under hela seglatsen.

Säkerhet ombord:

Vi inleder alltid vår seglats med ett välkomstmöte ombord där skepparen informerar om säkerhetsutrustning och vilka rutiner som är viktiga att känna till. Vid detta möte får ni också en kortfattad presentation och beskrivning av båten och dess egenskaper. Allt för att ni skall känna er trygga och bekväma ombord. För allas säkerhet bär samtliga ombord flytväst under segling, bekväma och upplåsbara flytvästar som finns ombord.

Förslag och exempel på rutter.

Gottskär - Kungsbackafjorden – Den trygga och lugna rutten.
Vi kryssar runt och utforskar fjordens alla vackra passager som fyren Fjordskär där en fyrvaktare och hans familj bodde under många år, inre och yttre Lönn, med den berömda badplatsen "Länsmannsröva", båken "Ramnö Kärring" från bronsåldern. Vi smyger oss in bakom Ramnö och Brokö där vi ankrar upp eller förtöjer vid en klippa för att få något gott att äta och dricka. Varför inte passa på att ta ett härligt bad från den bekväma badbryggan ombord. Därefter fortsätter vi vår färd norrut i fjorden och får en glimt av vackra Tjolöholms slott på avstånd. Efter att ha passerat Kalvö vänder vi upp och går söderut igen. Vi väg mot hemmahamnen Gottskär passerar vi vackra Onsala Herrgård. Detta är en tur på ca 10 distans inklusive ett rejält stop för en god måltid, bad och avkoppling. Lämplig som en kortare dags eller kvällstur.
Gottskär – Vendelsö runt - Lite mer segling något kortare stop för mat, bad och avkoppling.
CharterseglingPå vår väg utfrån Gottskär och söderut och efter passage av fyren Fjordskär sätter vi kurs mot Vendelseöfjorden och dess skärgård. Nu befinner vi oss i öppen sjö och viss sjögång kan uppstå.
När vi når fram till Vendelsö skärgård söker vi skydd bakom någon av de vackra örarna Utsö, Brattö eller Vendelsö för en skön paus med mat och dryck och varför inte passa på att ta ett skönt dopp i havet. Detta är en tur på ca 15 distans också lämplig för kortare dags eller kvällstur.
Gottskär – Malö runt - En varierad segling i både skyddade och öppna vatten.
På den här turen får vi möjlighet att beskåda den berömda och mycket vackra ön Malö från alla riktningar. Ön är känd för in sin mycket karga karaktär med ett rikt djur och växtliv. En gång bedrevs här kunglig harjakt. Villebrådet utgjordes av inplanterade skogsharar. För att gynna dessa planterades en bergtalldunge på öns nordöstra sida. Under denna tid bodde här en harvaktare som skyddade djuren mot olovlig jakt. När vi rundat Malö söker vi skydd i någon lämplig vik i området kring Mönster. Har vi tur kan vi till och med lägga till vid Mönster brygga där vi efter en synnerligen förtjänt måltid kan ta oss en promenad upp till Mönster utkik och beskåda den fantastiska utsikten över Kattegatt med Malö i förgrunden. På hemfärden passerar vi Hållsundsudde och Fjordskärs fyr innan vi knyter fast vid bryggan i Gottskär. Detta är en seglats på ca 14 distans och lämpar sig väl för kortare dags eller kvällstur.
Gottskär – Nidingen runt - En något längre segling i öppen sjö.
På en här turen erbjuds mer av havssegling och beroende på vindstyrka möjligen lite tuffare förhållanden. Samtidigt får vi möjlighet att njuta av Sveriges äldsta fyrplats från 1645, efter freden i Brömsebro då Halland och Nidingen åter kom i svensk ägo. Redan 1624 tände man fyrbåkar som med tiden blev dubbla för att kunna urskilja fyren från andra fyrar. Platsen har nämligen stått forna tiders sjöfarare dyrt. Genom åren har mer än 700 fartyg förlist i och runt detta förrädiska och svårnavigerade område. Nidingen är också Sveriges tredje största fågelstation där man ringmärker ungefär 10.000 fåglar per år. Med dagens teknik och utrustning tar vi oss runt och förbi utan problem. Detta är en tur på ca 18-20 distans 4-6 timmars segling och är lämplig för en heldagsutflykt med ett eller flera stop för mat, bad och avkoppling.

Ovanstående är naturligtvis bara förslag och något att utgå ifrån. Tillsammans med er och beroende på rådande väderförhållande tar vi fram lämplig rutt som så passar just era behov och önskemål.
Chartersegling